Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2007 06:55 - Смъртта
Автор: blackgoddess Категория: Изкуство   
Прочетен: 1084 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2007 10:04


Смъртта – какво е отношението ви към нея

На изток хората се подготвят съзнателно за нея.

На запад се страхуват и предпочитат, да не говорят за нея сякаш не съществува... (има и изключения)

Но тя е постоянно някъде там отляво на човека и чака да дойде неговото време. Смъртта е най-големия крадец, най-големия бирник. Мислиш, че имаш богатство, знание, власт, тяло ... тя идва и всичко ти взема.

В езотеричните школи обаче се говори, че има сила, пред която смъртта отстъпва. Това е Любовта – Любовта като принцип, като сила, като чувство, като стремеж. Спомням си за притчата за силата на майчината любов. Молитвата, любовта, доброто създават естествена защита на човека от смъртта. Любовта създава връзка между душите през вековете.

Естествено че г-жа Смърт си има и своите положителни функции в небесния механизъм. Тя е природния метач, изпълнителят на закона на карма. Тя е един от най-добрите слуги в Небесното Царство.

Затова и един от методите за вътрешна трансформация е човек да помисли какво би станало ако знае, че днес ми е последния ден от живота ми. Какво бих направил, с кого бих се простил, на кого бих благодарил? Като малък си спомням, че често преди заспиване мислех за смъртта и тогава идваха чудни сънища...

– Как може човек да се спаси от смъртта? – пита търсещият.
– Като живее в пълна хармония с Бога. – отговоря мъдрецът.

Да умре човек за своите недостатъци и да се събуди за Божественото в себе си, това значи да влезе в закона на безсмъртието, да тръгне по пътя на пробуждане на човешката душа.

Ето защо мистикът казва: “Онзи, който е намерил закона на Мировата Любов, на това Космично Съзнание, той вече не умира. Може да му забиете гвоздеи на ръцете и на краката, може да го разпънете на кръст, може да го положите в гроба - той е в състояние да оживее пак. Онзи, който не е научил този велик закон на Любовта, неговият камък никога не ще бъде отвален от гроба.”

... Е това е смъртта - спасение на Земята от присъствието на някои нейни недобронамерени наематели. Защото хората сме точно това "НАЕМАТЕЛИ" ... .Ползваме под наем какво ли не: тела , мисли , сърца , всичко , което ти дойде в главата, и успоредно с това сме наематели и на тази планета ... . И дано по -скоро дойде този ден , който ще ни порази нещо и тогава ще се махнем от тези гадни, взети под наем тела и ще се изчистим от цялата човешка мърсотия и битовизъм... . Само дух и нищо друго... защото духът , това е чистота . Но не този дух , за който вие си мислите , а онзи , отричан в онези… старите книги , в които пише за Бог , онзи оплювания , заклеймавания , онзи наричан "еретик" дух , който дава желанието на човек да живее и да се бори, и да гради един по - красив свят. За този дух Ви говоря , истинския , нечовешкия , този , в който е скрита нашата доброта . Духът на СВОБОДАТА , който ние убиваме с фалшивите писания за това как има Бог, който ни гледа , и който ни брои греховете , за да може един ден , като умреме , той да ни прати да горим някъде там в преизподнята …. . Това са глупости , измислени от някой оправдаващ своята ограниченост философ , (или от самия Мойсей) , който няма смелост да живее и за това е измислил всички тези закони , които , ние уж, трябва да спазваме , ако не искаме "нашата душа да се гърчи в огньовете на ада"… . Драги вярващи , единствения Ад се намира тук на земята , на космическата станция наречена "Човешки Мисли" … няма друг ад… А Рая , и той е там някъде, само трябва да му позволим да излезе навън , да си покаже главицата и да подиша , защото той , вече доста време седи заключен в тази проклета станция "Човешки Мисли" и сякаш няма изгледи , че скоро ще има възможността да бъде пуснат навън… . може би тогава , когато го пуснем навън , когато се освободим от всичко ненужно и битово , може би тогава , хората ще бъдем наистина Щастливи, защото нали , ние точно това търсим , през цялото си мизерно съществувание на тази планета - Щастие… .



Тагове:   смъртта,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. candysays - Въпросът е...
01.06.2007 14:12
сложен и многопластов (и сама сигурно знаеш ;)
Може би най-сложния, поставен пред човечеството...
Донякъде си права. Така е...
Но вярата в Бог си има и съвсем други измерения, освен описаните от теб, и човек (в сърцето си вярващ, не просто религиозен и ходещ на църква) открива именно във и чрез вярата си онази доброта и свобода, за която ти също говориш....

Това е. Могада пиша още много дълго по темата, но само това реших да оставя като коментар.

Всичко най-хубаво...
цитирай
2. darkanion - аммм
11.08.2007 11:52
щом го пишеш...
Разбирам че това са ти личните разсъждения. Хубаво, че си достигнала до тях (надявам се сама).
В тоя комент ще обърна внимание само на едно нещо. Библията.
Знаеш ли как и защо са измислени Книгите? Със сигурност не от някой "оправдаващ своята ограниченост философ". Били са няколко. Философи.
А сега - представи си света 10 хиляди години назад. Когато още няма "цивилизация", държава и т.н., днешните .."неща" . Хората са 60% животни - ето, те имат свобода - колят се един друг, бият се (пак като животни), не се грижат за никого, изнасилват се. И в ето едно такова отвратително време са се появили тия "ограничени философи", които са измислили историята, Стария завет. Поне са з а п о ч н ал и да я пишат... Проповядвали са СТРАХ - най-доброто оръие за тогавашните "хора". Страх. Тогавашните не са се страхували един от друг. Те са нямали големи умствени сподсобности, мисля. Е, страхът от нещо по-голямо, от нещо свръхестестено. От нещо, което брои греховете им и ще реши след смъртта им, дали ще ги прати да почиват в Рая или да се пържат в Ада..
Е ти сега знаеш, и всеки знае, че "Рай" и "Ад" са ... може би нереални понятия. Но тогава? Тогава - не. Ето затова са спрели убийствата, изнасилванията и всички онези "нецивилизовани" отврати.
Друг е въпросът до какво е довело това. Но - някъде другаде, някой по-компетентен..

Може още да се пише, относно постинга ти и разсъжденията ти, но само това(^) исках да уточня.. Пък и това са си твоите мисли, нека са си твои. И аз си имам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blackgoddess
Категория: Изкуство
Прочетен: 25064
Постинги: 10
Коментари: 21
Гласове: 245
Архив